WWW.PLOOIFIETS.TOPLINK.BE


 H O M E
 ADVERTEREN
 NIEUWS
 VOUWFIETS TIPS
 ZONDER KETTING
 E-VOUWFIETS
 TOPMERKEN
 TEST
 VIDEOS
 BUS / TREIN ...
VOUWFIETS FLYER
plooifietsen kopen
vouwfiets brompton elektrische vouwfiets electrische plooifiets vouwfiets brompton mountainbike te koop birdy vouwfiets vouwfiets te koop vouwfiets kopen

PLOOIFIETS BUS / TREIN ...

Plooifiets op Brusselse metro / tram

Sinds februari 2008 moet je niet meer betalen om je fiets mee te nemen op de Brusselse trams of metro. De fiets mag gratis mee op alle metrostellen, behalve van maandag tot vrijdag tijdens de spitsuren (tussen 7u en 9u en tussen 16u en 18u30). Ook op de lagevloertram van het type T2000, T3000 etn T4000 kan je met de fiets terecht. Plooifietsen mogen altijd mee, ook tijdens de spitsuren.

De Lijn overweegt aankoop vouwfietsen

De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn overweegt vouwfietsen aan te kopen voor haar abonnees. Ten minste, als uit een haalbaarheidsstudie blijkt dat de reizigers achter het idee staan.

De vouwfiets in WalloniŽ - Cyclotec

Wie in WalloniŽ kiest voor Cyclotec krijgt naast zijn TEC-abonnement een plooifiets ter beschikking. Onderhoud en diefstalverzekering van de vouwfiets zijn inbegrepen in de formule. De invoering van de formule kwam er na een succesvol proefproject. Op dit moment is een gewone fiets tijdens de spitsuren immers niet welkom op tram of bus, waardoor woon-werkverkeer onmogelijk is. Met een plooifiets kan het wel, waardoor er bovendien geen risico is op schade of diefstal. Bij het Cyclo-abonnement van de TEC betaalt de reiziger jaarlijks 180 euro extra voor een abonnement.

Met de vouwfiets op de trein

Bij de NMBS is het vervoeren van een fiets op de trein altijd toegestaan. Het vervoeren van een plooifiets is gratis, voor een 'klassieke' fiets betaal je ongeveer 5 euro.

Plooifietsen in Gent

De vzw StudentENmobiliteit, menig Gentenaar wel bekend van de gele fietsen, gaat binnenkort ook plooifietsen verhuren. Men heeft gekozen voor een plooifiets zonder ketting, maar met cardan-as van het Nederlandse bedrijf Beixo. Het fijne hieraan is dat er geen smering meer nodig is en geen vuile broekspijpen meer. Met een vouwfiets heb je zo goed als geen kans op diefstal of vandalisme en geen parkeerproblemen aan het station. Deze vouwfietsen beschikken ook over (naaf)versnellingen, wat altijd handig is om pakweg de Sint-Kwintensberg boven te rijden.


  © Digitown Webdesign  -  info@digitown.be
LINKPARTNERS

U wenst linkpartner te worden. Plaats onze link op uw website en wij linken terug.

www.plooifiets.toplink.be

Overzicht Linkpartners ...