WWW.PLOOIFIETS.TOPLINK.BE


 H O M E
 ADVERTEREN
 NIEUWS
 VOUWFIETS TIPS
 ZONDER KETTING
 E-VOUWFIETS
 TOPMERKEN
 TEST
 VIDEOS
 BUS / TREIN ...
VOUWFIETS GAZELLE
plooifietsen kopen
vouwfiets brompton elektrische vouwfiets electrische plooifiets vouwfiets brompton mountainbike te koop birdy vouwfiets vouwfiets te koop vouwfiets kopen

E-VOUWFIETS OF ELEKTRISCHE VOUWFIETS

Elektrische vouwfiets:

Nieuw is de combinatie van elektrische fiets en vouwfiets: de elektrische vouwfiets of e-vouwfiets. De eerste elektrische fietsen konden amper 25 km op een volle accu fietsen. Die reikwijdte is toegenomen doordat er oplaadpunten zijn gekomen en doordat de capaciteit van de accu is toegenomen. Soms kan er zelfs een tweede accubatterij worden meegenomen. Op www.iohotspots.nl vindt u een overzicht van de 433 oplaadpunten, io Hotspots, in Nederland.

Elektrische vouwfiets Avelo

Avelo elektrische vouwfietsen zijn naast opvouwbaar ook nog eens electrisch. Avelo staat synoniem voor compact, gemak en mobiliteit. De avelo-fiets is geschikt als stadsfiets maar ook zeer geschikt voor recreatie-doeleinden; camping, haven, zomervakantie, golfbaan enz... U kunt de electro-motor inschakelen wanneer u wenst. De avelo is makkelijk vouwbaar elektrische vouwfiets door het invouwbare frame, stuur en pedalen. Lekker compact, lichtgewicht & makkelijk mee te nemen. vouwfiets electrisch

Elektrische vouwfiets Flyer

De Flyer V-serie is geheel vernieuwde elektrische vouwfiets. Ook in dit model zijn nu de Premium motor en een 8Ah accu ingebouwd. De praktische Nexus 8 versnelling is gebleven. Opvallend aan deze elektrische vouwfiets zijn de lage instap en de elegante sportieve uitstraling van de fiets. De V-serie is de ideale fiets om mee te nemen op vakantie en voor woon werk verkeer. vouwfiets elektrisch

Elektrische fietsmotor conversiekit

U hoeft uw vouwfiets niet onmiddellijk van de hand te doen als u interesse heeft in een elektrische vouwfiets. Tegenwoordig bestaan er ook elektrische fietsmotor conversiekits om uw huidge vouwfiets om te bouwen naar een heuse elektrische vouwfiets.

De accu van uw elektrische vouwfiets

Elektrische vouwfietsen zijn voorzien van een een accu welke de electromotor voorziet van stroom. Er zijn diverse accu systemen mogelijk. De lood-zuur accu’s kunnen hoge stromen leveren bij een lange levensduur tegen relatief lage kosten. Een ander voordeel is dat deze accu een relatief laag geheugeneffect heeft en derhalve niet altijd geheel behoeft te worden leeg gereden alvorens u mag herladen. Als nadeel van dit prijsvriendelijke accusysteem is dat deze reltief zwaar is en fors van omvang. Als aantal mogelijke laadcycli hierbij te denken aan ongeveer 350 maal.

Een ander syteem voor uw elektrische vouwfiets is de: Nikkel-Metaal Hydride accu = Ni-MH accu. Dit is een kwalitatief hoogwaardig produkt. Hetgeen direct gevolg heeft gaande de aanschafprijs. De Ni-MH accu’s hebben twee keer zoveel energie en meer dan drie keer zoveel capiciteit als Nikkel-Cadmium batterijen. Ook zijn deze accu’s zeer duurzaam, ongeveer 550-600 laadcycli en hebben een snelle laadtijd. Deze accu’s hebben een aanzienlijk lager geheugeneffect, zodat deze vrij willekeurig zijn te herladen. Naast een lage milieubelasting is het geringe gewicht kenmerkends.

Tenslotte de lithium-Ion batterij. Dit systeem wordt steeds vaker ingezet. Oplaadbare Lithium-Ion accu's zijn uiterst licht en hebben een zeer hoge energie dichtheid. Deze accu's hebben totaal geen geheugeneffect! Een zeer lange levenscycli (ongeveer 950 tot 1000 ladingen) en een uitstekende gelijkmatige ontlading. Verder voordelen zijn de uiterst snelle/korte laadduur, minimaal gewicht in vergelijking met een Ni-MH accu, uiterst compact en de lange gebruiksduur en tenslotte...zeer milieuvreindelijk! Uiteraard heeft dit accu systeem ook zijn nadeel, de prijs.

Wetgeving elektrische vouwfiets

Uw elektrische vouwfiets zal volgens de wet als normale fiets worden gezien als deze trapondersteuning heeft. Verder mag het geleverde vermogen niet meer zijn dan 250 Watt en is er trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Als u in het bezit bent van een elektrische fiets, is het verstandig om een WAM-verzekering (Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen verzekering) af te sluiten. De jaarlijkse premie bedraagt ongeveer 35 tot veertig euro per elektrische vouwfiets.

  © Digitown Webdesign  -  info@digitown.be
LINKPARTNERS

U wenst linkpartner te worden. Plaats onze link op uw website en wij linken terug.

www.plooifiets.toplink.be

Overzicht Linkpartners ...