WWW.PLOOIFIETS.TOPLINK.BE


 H O M E
 ADVERTEREN
 NIEUWS
 VOUWFIETS TIPS
 ZONDER KETTING
 E-VOUWFIETS
 TOPMERKEN
 TEST
 VIDEOS
 BUS / TREIN ...
VOUWFIETS POPAL
plooifietsen kopen
vouwfiets brompton elektrische vouwfiets electrische plooifiets vouwfiets brompton mountainbike te koop birdy vouwfiets vouwfiets te koop vouwfiets kopen

VOUWFIETS ZONDER KETTING - DE CARDANAS

De geboorte van de cardanas:

Een fiets met een cardanas of acatène is een kettingloze fiets die een aandrijfas in plaats van een ketting gebruikt. Het principe van de cardanas is zo oud als de fiets zelf, maar is honderd jaar geleden verdreven door de kettingaandrijving. Tegenwoordig zijn er weer een klein aantal cardanasfietsen op de markt, wwaronder ook vouwfietsen.

De aandrijving van een cardanasfiets werkt via een aantal haakse tandwielen en een aandrijfas. Deze cardanische tandwielen staan in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar.

De BEIXO plooifiets zonder ketting:

Sedert 2006 heeft de wereld ook een kettingloze vouwfiets, dankzij het Nederlandse bedrijf BEIXO, dat alleen levert via Internet. Nooit meer vieze handen of kleding is vooral bij een vouwfiets, die men vaak samenvouwt of openklapt, geen overbodige luxe. De cardanas is de grootste troef van de BEIXO. Dat de cardanaandrijving zwaarder is en iets zwaarder trapt is voor de gemiddelde stadsfietser te verwaarlozen. De makers garanderen dat fietsers tot 1 meter 99 en 100 kilo ermee uit de voeten kunnen, wat uitzonderlijk is voor een plooifiets.

Enkele vouwfietsen modellen:

Beixo Compact

plooifiets kopen plooifiets tweedehands

Bridgestone Transit Carbon

plooifiets elektrisch plooifiets 2dehands

De werking van de cardanas:

Tegenwoordig is de combinatie met versnellingen wel mogelijk. Hierdoor kunnen de voordelen van de cardanas (schoon, onderhoudsarm en veilig) weer volop worden benut. plooifiets cardanas
Bij de trappers zitten twee tandwielen met een haakse overbrenging die een as aandrijven. En aan het eind van die as, bij het achterwiel zit weer zo'n setje haakse tandwielen. Deze drijven de versnellingsnaaf aan, die op zijn beurt weer het wiel aandrijft. De beixo bijvoorbeeld geeft 10 jaar volledige garantie op de cardanas.

Voordelen vouwfietsen zonder ketting:

Nadelen plooifietsen zonder ketting:

Merken kettingloze vouwfietsen:

  © Digitown Webdesign  -  info@digitown.be
LINKPARTNERS

U wenst linkpartner te worden. Plaats onze link op uw website en wij linken terug.

www.plooifiets.toplink.be

Overzicht Linkpartners ...